6 dolog, amivel elronthatod lakásod összképét - II. rész

2016-02-12 16:09:37

Az előző részben már mutattunk három példát arra, milyen apró figyelmetlenségek miatt fordulhat elő, hogy az álomlakásunk még sem úgy néz ki, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva.

Most pedig folytatjuk a listát, talán meglepő, talán ismerős jelenségekkel.

4. Kábelkötegek

Főleg a minimalista környezetben tűnik fel, de a zsúfolt helyeknek sem tesz jót, ha a TV, a számítógép, a házimozi, vagy bármelyik hasonló csomóponton a szép készülékek és a fal, íróasztal, vagy éppen az ágy látványa helyett rögtön az össze-vissza tekergőző, több méter hosszúságban végigfutó kábelsokaságot pillantjuk meg. Ma már szerencsére viszonylag könnyen el lehet bújtatni a különböző vezetékeket, de a megelőzés itt is nagy szerepet játszik. Ha van rá lehetőségünk, próbáljunk mindig úgy tervezni, hogy az elektromos berendezésekhez a lehető legközelebb legyen egy elosztó, vagy konnektor.

5. Koszos üveg

Persze, hát ez természetes - gondoljuk, - de azért a képlet nem ennyire egyszerű. Elég egy kutya, egy macska, vagy egy rakoncátlan kisgyerek, és a hetente-félhavonta történő ablakpucolás napi programmá válhat. Ráadásul nem csak az ablakoknak nem áll jól a maszatolás, minden tükröződő felület könnyen gyűjti ugyanis az ujjlenyomatokat, a leheletet, és voltaképpen minden koszt, így érdemes a sütőajtót, a tévét, a vitrint, sőt még a fényesebb kilincseket, fogantyúkat is bizonyos időközönként alaposan lepucolni. Higgyétek el, az eredmény nagyon látványos lesz.

6. Címkék

Hogy micsoda? Elmagyarázom. Készíttetünk egy egyedi konyhabútort, esetleg egy nappali szekrénysort. A kedvenc üzletünkben találunk egy gyönyörű vázát, ami pont passzol a szoba berendezéséhez, hazavisszük, kirakjuk valahova, hogy majd később foglalkozunk vele. Épp átültetünk pár növényt nagyobb cserépbe, amit épp most szereztünk be. Mi a közös ezekben az eseményekben? Nos, hogy minden új dolgon megtalálhatóak azok a fránya, nagyon ragadós, nagyon ragaszkodó címkék a vonalkóddal, vagy éppen a termék nevével, leírásával. Mi pedig általában leszedjük őket. De nem mindig. És ha ott maradnak az első pillanatban, akkor ott maradnak később is, márpedig a címkék menjenek csak a kukába, kérem szépen, ne pedig a mi otthonunk levegőjét rontsák!

Ha fellázadunk az apró, idegesítő csúnyaságok ellen, a szépből tökéletes lesz, a “jó itt lenni”-ből pedig “sose akarok elmenni”. Nézzünk körül otthonunkban, és kezdjünk bele a mikro-rendrakásba, meg lesz az eredménye.

Csiszolási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél

Bútorgyártási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél