6 dolog, amivel elronthatod lakásod összképét

2016-02-08 17:02:46

Sokszor beszélünk arról, hogy mikor mit kell tennünk, hogy mi hogyan néz ki jól, és hogyan a legpraktikusabb. Azonban az ritkán kerül szóba, hogy mi az a meglévő rossz, amit talán észre sem veszünk, s mégis a lakás kinézetének kárára válik. Hihetetlennek tűnik? Pedig a megszokott környezetünkben nehezen veszünk észre olyan apróságokat, amelyeket egy idegen valószínűleg azonnal kiszúrna.

Lássuk hát, mik lehetnek ezek:

1. A por:

Persze, banálisnak tűnik, de az ember az általános takarítás mellett könnyen elfeledkezik kisebb zugok, nehezebben elérhető polcok folyamatos tisztításáról, így a lakás pár pontja koszos lehet úgy is, hogy nekünk tisztának tűnik. Még nehezebb tisztán tartani a sötét felületeket, azokon ugyanis már egy egész vékony porréteg is csúnyán meglátszik.

2. Rendetlenség a polcokon:

Bizony, bármilyen szép bútoraink vannak, ha nincs rend bennük, vagy rajtuk, az egy vendégnek azonnal feltűnik. Sokan ott rontják el, hogy ha egy két mityir-mütyürt vagy kóbor könyvet el kell tenni az útból, akkor a sietség hevében csak felrakják a legközelebbi polcra, „majd később elpakolom” címszóval, ami mint tudjuk, csak ritkán történik az elmondottak szerint. A megoldás ebben az esetben mindenképpen az „Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra” közmondásból indul ki.

3. Kirívó tárgyak

A polcokon való rendetlenséghez hasonló, azonban mégis más az az eset, amikor a lakás bármely pontján véletlenszerűen megjelenő tárgyak rontanak az összképen. Szintén a halasztgatás, és a nemtörődömség váltja ki ezt, viszont itt fenn áll az a veszély is, hogy amikor valaminek nem tudunk/ nem akarunk helyet találni, akkor egy idő után már szinte természetes módon beleolvad a környezetébe, legalábbis számunkra. Egy vitrinben felejtett kenőcs, egy TV-állványon éktelenkedő parfüm azonban nem túl esztétikus látvány, s a szűz szem azonnal észreveszi.

Folytatjuk!

Csiszolási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél

Bútorgyártási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél