A legegyszerűbb lakásdekoráló eszköz: képek!

2017-01-04 11:51:27

A lakástulajdonosok és az albérletben lakók számára is központi kérdés, hogy mivel dekorálják a lakást, mivel tegyék otthonosabbá. Talán az egyik legkönnyebben kombinálható díszítő elemek a képek, amelyeket bármely felületen elhelyezhetsz.

 

 

A lakás karakterét nemcsak a nagy felületek, a színek, a lámpák, a bútorok adják, hanem a tárgyak is, amelyek azonnal a szemünkbe ötlenek, amikor belépünk valahová. A legszebb, legértékesebb tárgyak sem tudják megváltoztatni a harmónia nélküli, barátságtalan berendezést, sőt még nagyobb diszharmóniát kelthetnek, így érdemes figyelni, hogy milyen dekorációt választunk.

Legyen szó festményekről, rajzokról, vagy fényképekről, bármely megállja a helyét a lakásban, mint díszítő eszköz.

A képek elhelyezésének talán legfontosabb követelménye, hogy jól láthatók legyenek. Ezért ne kerüljenek a szemmagasság fölé, különösen, ha kisebb méretű, finom rajzú, apró részletekkel rendelkező képeink vannak.

Általában ajánlott, hogy a kisebb képek kerüljenek belülre, a nagyobbak kívülre. Érdemes az egyes darabokat vagy vízszintes, vagy függőleges vonal mentén elrendezni. Lehet ez az egyes keretek széle vagy a függőleges, illetve vízszintes tengelye. A sorba akasztott képek egymás közötti távolsága akkor kellemes, ha kisebb, mint a képek mérete.

 

 

A képekkel a helyiség arányain optikailag is változtathatunk. Ha egymás fölé akasztunk egyforma méretű képeket, magasítjuk, egymás mellett elhelyezve pedig szélesítjük a helyiséget. Általában igaz, hogy több hasonló tárgyat egymás mellé helyezve kellemes ritmust alkothatunk a lakberendezésben.

Hogyan helyezzük el a képeket a lakásban?

Nemcsak a képek, hanem a képekből alkotott kollázs is feldobja a falakat! A csipeszes megoldás praktikus, ha gyakran szeretnénk cserélni a kint lógó fotókat.

Emeletes családi ház esetén a belső lépcső tökéletes hely a képeknek, hiszen itt az egész falfelületet használhatjuk, és a mindennapokban is jól szem előtt lesznek a családi emlékek.

 

 

A képek felerősítésére is több megoldás lehetséges. Téglafalba egyszerűen beverünk egy szeget és máris felakaszthatjuk a képet a falra. Ha betonfalunk van, mindehhez kell egy fúró, tipli és csavar. Szegelés helyett kialakíthatunk képtartó polcokat is, amelynek előnye, hogy a fotók helye és sorrendje könnyen variálható.

Érdemes tehát családi fotóinkat vagy kedvenc festményeinket elhelyezni a falon, hiszen kellemesebbé varázsolják a légkört a lakásban!

Csiszolási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél

Bútorgyártási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél