Álomfürdő kis területen

2015-09-28 13:48:09

A fürdőszoba minden lakásnak fontos helyisége. Ez nemcsak a családtagok, de a vendégek számára is preferált hely, hiszen a látogatások során mindenki felkeresi. Éppen ezért a fürdőszoba kialakítása igen fontos, de sokszor nagyon problémás. A legtöbb helyen nem áll rendelkezésünkre akkora tér, mint amennyi tárgyat bepakolnánk. Éppen ezért érdemes apró trükköket alkalmazni, hogy az egyébként kicsi helyiség tágasabbnak tűnjön, és jól használható legyen.

A színválasztás

A színválasztás minden kis alapterületű helyiség esetében alapvető fontosságú. A halvány és világos pasztellszínek használatával, és a hasonló járólapozással nyitottá és nagyobbá tehetjük a fürdőt. Az élénk vagy sötét színek éppen ellenkezőleg hatnak, ezért ezeket tartogassuk inkább a kiegészítőknek.

A folyamatos rend

A kis teret még inkább leszűkíti a rendetlenség. Ellenben ha semmi sincs szem előtt, akkor a tér tágasabbnak hathat.

A legjobb megoldás lehet egy faliszekrény, vagy egy polcrendszer. Ugyanakkor mindig tartsuk szem előtt, hogy a sok bútortól még zártabbnak tűnhet a fürdőszoba. Éppen ezért okosan gazdálkodjunk a hellyel! Helyezzük a mosdókagyló alá a zárható szekrényt, és esetleg fölé szerezzünk be egy tükrös tárolót. Így mindennek meglesz a maga helye, és a tükör még tágabbá varázsolhatja a helyiséget.

Zuhanyzó vagy fürdőkád?

A fürdőkádak általában nagy területet elvesznek a fürdőszobából. Éppen ezért adott esetben ajánlatosabb lehet egy zuhanyzó beszerelése. Ennek kisebb az alapterülete, és az üvegfala is tágítja a teret.

Persze ma már a fürdőkádak szerelmeseinek sem kell aggódnia. Ugyanis lehetőség van kisebb alapterületű, vagy ülőkád beszerzésére is. Ezek kompromisszumos megoldások, amelyeket érdemes kihasználni.

Tágítsuk a teret

A rácsmintázat tágító hatással van a térre. Ezért adott esetben érdemes lehet egészen a plafonig csempézni, vagy az üres falfelületre ehhez hasonló mintát festeni. Ezen felül a függőleges csíkozással is elérhetjük ugyanezt a hatást.

Ablakhatás

A sok ablak tágasabbá és levegősebbé teszi a lakás helyiségeit. Sok esetben azonban a fürdőszobában csak egy, vagy talán még annyi ablak sincs. De ugyanazt a hatást érhetjük el festmények, tükrök, vagy ál-ablakok felhelyezésével is.

Ha okosan gazdálkodunk a térrel, akkor könnyen tágassá varázsolhatjuk az egyébként kicsi alapterületű fürdőszobát. Használjunk meglepő megoldásokat, mintákat és kiegészítőket, így nemcsak nagyobbá, de egyedivé is tehetjük a lakás ezen részét.

Csiszolási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél

Bútorgyártási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél