Az egyik leggyakoribb lakberendezési kérdés - Hogyan és hol tároljuk a cipőinket?

2016-06-28 15:57:02

Minden háztartásban problémaként merülhet fel a cipőtárolás. Hova tegyem a cipőmet, hogy ne legyen útban? Sose találom azt, amit felvennék? Miért az van mindig a gardrób legmélyén, amihez ma kedvem van? Rendszeres kérdések, nem csak nők részéről, amelyekre van válasz és megoldás!

 

 

A cipőtárolás problémája könnyen és egyszerűen orvosolható, csak egy kis kreativitás szükséges hozzá. Van néhány tippünk arra, hogyan tárolhatod minél praktikusabban cipőidet, de lakásodra szabva bármikor megvalósíthatod saját ötleteidet is, hiszen a kreativitás határtalan.

 

Rengeteg módja van annak, ahogy cipőinket tárolhatjuk a lakásban. A megszokott gardróbtól, az egyszerű cipős szekrényen át, a modern és újfajta megvalósításokig minden lehetséges. Ha nem akarod elsüllyeszteni a szekrénybe a cipőidet és szeretnéd, ha mindig kéznél lenne mindegyik pár, hogy kedvedre válogathass közülük, íme néhány rendkívüli megoldási javaslat.

 

Használd a polcokat vagy a vitrint cipőtárolásra!

Ha a polcokon vagy a vitrinben helyezed el cipőidet, valóban mindig mindegyik pár kéznél lesz, bármikor válogathatsz közülük, éppen az alkalomhoz illőt. Azonban fontos, hogy ebben az esetben a cipőket tisztán kell tartani, hiszen csak akkor fognak egy esztétikus képet adni, ha nem piszkosan, elhasználtan helyezed fel őket a polcra, vitrinbe.

 

Létrán cipő? Bármikor!

Találsz használaton kívüli létrát otthon? Hasznosítsd! Kis méretben mindenképpen megoldható, hogy azon tárold a cipőidet, így egyben dizájnos és praktikus felhasználási módot találtunk a használaton kívüli tárgynak. Ha azonban több helyed van a lakásban, nagyobb méretben is kialakíthatsz létrás cipőtárolót, ami ötletes és olcsó megoldás a látványos cipőtároláshoz. Csak arra van szükség, hogy felújítsd a létrát, polcokat csináltass hozzá, rögzítsd azokat a biztonság kedvéért, és készen is van a cipőtartó.

 

Mozgatható tárolók a könnyed tárolásért!

Ha kis helyed van a cipőknek, de szeretnéd azt kihasználni, a mozgatható tárolók is megfelelő megoldások, hiszen bárhol elférnek, és bárhova áthelyezhetőek, bármikor. Akár a gardróbszekrényben, akár az előszobában, akár a hálószobában is elférnek. Igaz, hogy ez a lehetőség nem annyira rendszerezett, mint a polcos megoldás, de az éppen aktuálisan hordott cipőknek talán ez a legmegfelelőbb tárolási módja.

 

Hova tedd a magassarkút?

Nagyon sok magassarkúd van a szekrényben és nem tudod, hogyan rendszerezd őket? Használd a lakás faszegélyeit, hiszen a cipő így a lakás dísze is lehet. A szegélylécre helyezve az éppen nem használt magassarkúkat olyan helyet hasznosíthatunk a lakásban, amelyet másra nem használnánk.

 

 

Láthatatlan cipőtároló? Megoldható!

Ha mégis elrejtenéd cipőidet, akkor is van pár praktikus ötletünk, amellyel kreatívan oldhatod meg a cipőtárolást. Ha van lépcső a lakásban, mindenképpen érdemes a lépcsőbe rejtett fiókokat használni, hiszen olyan helyet hasznosíthatsz ezáltal, amelyet addig nem használtál ki. Az ágy alatti tárolók és a gardróbszekrénybe rejtett tárolók is kiváló megoldások a cipők elrejtésére.

 

A cipőtárolásnak több praktikája is van, érdemes a lakásba leginkább illőt kiválasztani és megvalósítani, hiszen sokkal komfortosabban érezhetjük magunkat, ha nem összevissza vannak cipőink az előszobában és a cipős szekrényben, hanem rendszerezetten tárolva, bármikor hozzáférhetünk ahhoz, amelyik éppen az alkalomhoz illő viselet.

Csiszolási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél

Bútorgyártási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél