Az olvasás szerelmeseinek

2015-11-09 08:50:00

Az olvasás sokak számára nagyszerű kikapcsolódást jelent, hiszen ilyenkor a könyvek lapjain egy teljesen más világ elevenedik meg. Ebben helye van a megoldandó bűntényeknek, a misztikus eseményeknek és a romantikus kapcsolatoknak egyaránt. És mi is lehetne jobb, mint a kedvenc olvasósarkunkban falni a betűket?

Egy olvasósarokra szinte minden otthonban szükség lehet. Hiszen itt időnként minden családtag szívesen megpihen, veszi kezébe a kedvenc könyvét és lép be egy fantasztikus világba. De milyen kellékei is vannak egy tökéletes olvasósaroknak?

Egy kényelmes helyszín

Az olvasósarok egyik legfontosabb kelléke egy kényelmes ülőalkalmatosság. Ez azonban megannyi fajtájú és formájú lehet, mindenki válogathat a jobbnál jobb ötletek közül. Az egyedi megoldás lehetősége az ablakkönyöklők átalakítása és kipárnázása. De sokak számára még jobb döntés lehet egy karosszék, egy hintaszék vagy egy fotel – nevezhetnénk ezeket a klasszikus megoldás képviselőinek. És ne feledkezzünk meg a modern lehetőségről sem, hiszen a babzsákfotelek megannyi kialakítása között biztosan rátalálunk a számunkra legkényelmesebbre.

A fény

Az olvasáshoz természetesen fényre is szükségünk van. Éppen ezért a legjobb választás, ha a sarkot az ablak közelében alakítjuk ki. Így napközben élvezhetjük a természetes fényt, és sokszor a ragyogó napsütésben telepedhetünk a könyv mellé.

Amennyiben nincs lehetőségünk az ablak közelében kialakítani az olvasósarkot, vagy jellemzően este vesszük a kezünkbe a könyvet, akkor egy lámpára is szükségünk lehet. Ezek között megannyi különböző fajtát találhatunk, így könnyedén választhatjuk a számunkra legmegfelelőbbet. Dönthetünk egy állólámpa, vagy egy kisebb kialakítás mellett is. Ezek között biztosan rálelünk a szoba, az olvasósarok és saját stílusunkhoz legjobban illő változatra.

A kiegészítők

A tökéletes olvasósarokban még további kiegészítőknek is helye lehet. Mindig jól jön egy puha pléd, amibe beburkolózva a hidegebb napokon is nagyszerű élmény lehet az olvasás. Szintén hasznát vehetjük néhány könyvespolcnak a közelben, amelyek tárolóként szolgálhatnak az aktuális és a tervezett könyvek számára. És ezeken a polcokon a gőzölgő kávénak és teának is szoríthatunk egy kis helyet.

Bátran alakítsunk ki nagyszerű olvasósarkot, hiszen ennek a család összes tagja hasznát veheti majd. Itt mindenki nyugodtan lapozhatja fel a kedvenc könyvét, és merülhet bele a fantázia világába.

Csiszolási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél

Bútorgyártási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél