Babaszoba – mi kell a legkisebbek szobájába?

2017-03-14 12:41:21

A babaszobát könnyen vidám és kellemes helyiséggé varázsolhatjuk, melyből a színek sem hiányozhatnak.

 

 

A semleges színnel festett falak kiváló alapot adnak a későbbi változtatásokhoz, és ha a megfelelő bútorokat választjuk, akkor azok a gyermek gyors fejlődése mellett is hosszabb ideig kényelmes használatot biztosítanak.

A fehér, törtfehér kellemes, semleges tiszta háttérszín, de könnyen túl sterilnek érezhetjük, ezért vidám, színes dekorációval kell öltöztetnünk a szobát.

 

 

További színt visz a babaszobába egy színes pillangó motívumokkal díszített tapéta, melyből csíkok kerülhetnek a kis polcok alá vagy fölé.

Néhány szög és egy kötél, máris kész a vidám dekoráció, mellyel az apró babaruhákat akaszthatjuk ki az ajtóra színes csipeszekkel - a baba szemét is vonzani fogja, nekünk pedig jó kedvünk lesz tőle.

A textilek esetében az anyagokat és színeket nyugodtan keverjük a gyerekszobában, a baba érzékeinek is jót tesz a sok kellemes tapintású, különböző párna és játék.

Egy kényelmes fotel, nagyobb szoba esetén egy kanapé elhelyezése a babaszobában, közel a rácsos kiságyhoz megadja azt a szükséges kényelmi pluszt, ami például a szoptatás, etetés intim pillanataihoz feltétlenül szükséges.

 

 

Fontos még a sok tárolóhely a rengeteg új babaholminak és egy kényelmes pelenkázó asztal is. Kerüljük az éles sarkokat és a nem megfelelően rögzített bútorokat és lakásdekorációs kellékeket, illetve az allergén anyagokat.

Egy hordozható szék nagyon praktikus, ugyanis így a lakás bármelyik helyiségébe magaddal tudod vinni a babát. Válassz olyan darabot, ami ringatja is őt, és játékok is vannak rajta.

Fontos a megfelelő világítás, azonban gondoskodj halványabb fényű lámpáról is, hiszen így lehet, hogy a pici könnyebben el tud majd aludni. E mellett jó, ha van egy éjjeli lámpa is a szobában, így ha este felkelsz szoptatni, nem kell felkapcsolnod a nagy lámpát.

A takaró kiválasztásánál nagyon fontos, hogy ne legyen túl puha, laza szerkezetű, nyúlós anyagú takaró, ebbe ugyanis könnyen beletekeredhet a baba. Válassz pamutból készült, kellőképpen pici, és inkább vékonyka takarót.

Ha mindez megvan, kész is a legjobban felszerelt babaszoba, már csak a játékok hiányoznak belőle! 

Csiszolási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél

Bútorgyártási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél