Függő virágtartó villanykörtéből

2017-04-19 11:24:23

Sosem gondolnánk, hogy az elhasználódott villanykörte még jó lehet valamire. Pedig vintage hangulatú virágfüggőket készíthetünk belőlük a teraszra vagy a lakás valamely pontjára.

 

 

A legjobb dolgok mindig pofon egyszerűek, a villanykörtébe rejtett virágok is ilyenek. Alig kell hozzá eszköz, máris egy teljesen exkluzív lakásdekorunk van, amit mi magunk készítettünk. Mesésen mutatnak az erkélyeken lelógatva, a különböző teraszok homlokzatain.

Teraszok, erkélyek romantikus függői

Pillanatok alatt egy mini váza fűzért készíthetsz, amibe az éppen aktuálisan nyíló virágocskákat frissen leszedve rakosgathatod. Szépen mutat a villanykörtékben az ibolya, a gólyahír és a kis mezei virágocskák bármelyike. Csak lyukaszd ki a körte alját, köss rá spárgát, töltsd fel vízzel és tedd bele a virágocskákat! Lentebb olvashatod hogyan csináld! 

 

 

Esküvők és kerti partyk különleges dísze lehet

Ha már unod a girlandokart és a hagyományos bolti papírdíszeket és valami különlegessel dobnád fel a kerti party –t vagy netán az esküvődet, csodálatos választás a villanykörte virágfüggő. Mécsesnek is használhatod, vagy pici vízzel teli virágdísznek. Gyönyörűen mutat benne a rezgő, de bármilyen virágot választhatsz.

 

 

Így készítsd el

Mielőtt azonban bárhogyan is dekorálnád, ki kell ürítened belőle az izzószálakat. Ehhez szükséged lesz először is egy kisebb csípőfogóra, ezzel ragadd meg az izzó alján található kis fém részt - szaknyelven elektromos érintkezőt -, és óvatos, de határozott mozdulattal csavard el. (Hallani fogod, ahogy egy-két fémszál elszakad a körtében, de ne ijedj meg ettől.) Ezután a fogóval óvatosan törd ki a fém csavaros foglalatból a fekete üveg szigetelést. Nagyon óvatosan dolgozz, lehetőleg a szabadban, mert ennek az anyagnak az apró részecskéi szétrepülhetnek, ráadásul borotvaélesek!

Miután eltávolítottad a szigetelést, már hozzá tudsz férni az izzó belsejében lévő izzószálhoz és az azt tartó üvegállványhoz. Ezeket a csavarhúzóval piszkáld ki, nem baj, ha az üvegállvány eltörik. A kitisztított, üres villanykörtét ezután már dekorálhatod is.

 

Csiszolási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél

Bútorgyártási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél