Fűtőtestek elrejtése: legyen összhang a lakásban

2017-01-04 11:31:36

Sok lakás nem a legmodernebb fűtőberendezésekkel van felszerelve, de nem szabad elkeseredni akkor sem, ha olyan helyen laksz, ahol ez igaz. Léteznek olyan technikák, amelyekkel könnyen elrejtheted a csúf tárgyakat, ha a lecserélésükre nincs is lehetőség.

 

 

Hazánkban nagyon sokan laknak albérletben, így egyáltalán nem biztos, hogy az lesz a döntő a lakás kiválasztásának folyamatában, hogy milyen fűtőtesttel van felszerelve egy-egy helyiség. A felújított lakásokban általában szinte észrevehetetlen a radiátor, hiszen a legtöbb lakástulajdonos igyekszik esztétikusan berendezni a teret.

Akkor vannak nagyobb problémák a fűtőtestekkel, ha a lakás nincs felújítva, így egy régebbi, mondjuk ki: csúnyább szerkezet adja a meleget a téli időszakban.

Abban az esetben, ha ez így van, érdemes minden lehetőséget kipróbálni arra, hogy elrejtsük ezeket, és így megtaláljuk azt, ami legjobban illik a szoba stílusához.

Hogyan valósíthatjuk meg?

Az egyik eshetőség, ha lefestjük a fűtőtestet olyan zománcfestékkel, amely illik a fal színéhez is. Ezzel mégis megmarad a radiátor vagy a konvektor mivoltja, mégsem lesz annyira feltűnő jelenség a falon.

 

 

Ha esetleg teljesen el szeretnéd felejteni, hogy van fűtőtest a lakásban, akár fa borítást is terveztethetsz köré, amelynek tetején olyan nyílást hagysz, amelyen keresztül a levegő könnyen bemelegíti a teret.

 

 

Ha alternatív megoldásra vágysz, akár függönnyel is eltakarhatod a nem túl esztétikus részeit a lakásnak, így a fűtő alkalmatosságokat is. Válassz olyan anyagot, ami passzol a többi, lakásban található matériához, mind mintájában, mind formájában.

 

 

Ha felújítás előtt áll a lakás, amiben élsz, érdemes már előre jól átgondolni a fűtőtestek elhelyezését. Ha nem szeretnéd, hogy szem előtt legyen, akár a komód alá is rejtheted, vagy az is lehetőség, ha padlófűtést szereltetsz be.

Ha jól megfontolod, hogy milyen lehetőségeid vannak, biztosan találsz majd megfelelő megoldást, amellyel könnyen álcázhatod fűtőtesteidet bármely helyiségben.

Csiszolási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél

Bútorgyártási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél