Hálószoba kalauz – hogyan helyezd el az ágyad?

2016-09-27 09:59:12

Nem mindegy, hogy hogyan rendezed be hálódat, milyen módon helyezed el ágyadat a szobában. Fontos, hogy bizonyos tényezők figyelembe vételével, jól gondold át a nyugodt pihenés érdekében, hova kerül a fekhely.

 

 

Sok tényező áll annak a hátterében, hogy zavartalanul alhass éjszakánként és ki tudd pihenni magad. Az első és talán legfontosabb, hogy megfelelően legyen berendezve a hálószoba. Ne legyen túlzsúfolt, ne érezzük frusztráltan magunkat, ha belépünk. Érdemes meleg, pasztellszíneket alkalmazni, akár a falak esetében, akár a kiegészítőknél is.

Az ágy elhelyezése különösen fontos, hogy kellemesen tölthessük időnket otthonunk legintimebb helyiségében.

Több dologra is oda kell figyelnünk a komfort elérése érdekében. Ne helyezzük az ágyat az ablak alá, hiszen senki sem szeret huzatban aludni, nem is egészséges, könnyen megfázhat az ember éjszaka. Az sem a legjobb megoldás, ha alvóhelyünk az ajtóra néz. Az ágyat inkább arra a falra tegyük, ahol az ajtó van. Sokkal kiegyensúlyozottabbak leszünk, ha nem az ajtó felé van fejünk alvás közben.

 

 

Az ágy mellé helyezett éjjeliszekrény is kellemes érzetet adhat, mert ott minden fontos kiegészítőnek lesz helye, amely az alváshoz szükséges, például egy pohár víz, zsebkendő, telefon vagy szemüveg.

Mivel ágyunkat általában nem csak alvásra használjuk, hanem filmeket, sorozatokat is nézünk azon fekve, így célszerű olyan takaróval lefedni az ágyneműt, amely harmonizál a falak színével, a bútorokkal, tapintása is megnyugtató.

A matrac puhasága vagy keménysége is befolyásolhatja, hogy jól alszunk-e benne, a legfontosabb, hogy a gerincünk megfelelően alá legyen támasztva az éjszaka folyamán.

Ha kicsi lakásba költözünk, célszerű utánanézni, milyen praktikus megoldási javaslatok érhetőek el legkönnyebben. Az ágyat akár el is rejthetjük a szekrénybe, így is helyet spórolva otthonunkban. A tér így tágasabb lesz, olyan placcot szabadítunk fel fekhelyünk elrejtésével, amelyet napközben más célokra használhatunk.

 

 

Ha minden megfelelően van beállítva és az ágy is a helyére került, meglátod, ki se akarsz majd kelni onnan, olyan kényelmes lesz. Kedvenc helyeddé válik majd a lakásban télen-nyáron, hidegben-melegben, legszívesebben minden idődet ott töltenéd!

Amennyiben egyedi, kimagasló minőségű bútorokkal is feldobnád a kedvenc helyiséged, fordulj hozzánk bizalommal!

Csiszolási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél

Bútorgyártási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél