Hogyan rendezz be egy lakást eklektikusan?

2015-08-03 09:07:59

Berendeznéd az új lakást, de kezdesz elveszni a stílusok tengerében? Semmi gond, hiszen akár az összest vegyítheted érzések szerint – amíg ésszel teszed ezt...

Az eklektika kedvelt stílusa napjainknak. Elegendő egy romkocsmába betérnünk, hogy lássuk, hogyan „működik” ez a gyakorlatban: a legkülönfélébb korokból származó, különböző stílusú berendezési tárgyak elegye adja ki azt az egyedi képet, amely teljességgel leutánozhatatlan.

Ez a stílus számos előnnyel bír. Az egyik legnyilvánvalóbb, hogy megkötések nélkül rendezhetjük be a lakásunkat: mindössze arra kell figyelnünk, hogy valamilyen szinten egységes képet adjanak a különféle bútorok – és persze kiegészítők – amelyeket kiválasztunk.

Hogyan lesz ebből egység?

Általában az anyag, illetve még inkább a szín lehet az, amely összeköti ezeket, ezen felül azonban gyakorlatilag szabadon válogathatunk. Meglepve tapasztalhatjuk, hogy az, aminek látszólag teljes káoszt kellene eredményeznie, milyen gyönyörű képet ad végül a lakásban.

Előnye még a stílusnak költséghatékonysága is, ugyanis nem kell kutatnunk az adott stílusjegyeket magukon viselő darabok után. Elmehetünk akár olcsóbb boltokba, bolhapiacokra is, mert ott is nagyszerű bútordarabokat találhatunk.

Az eklektikus otthon a kreatív elme játszótere: olyan hely, ahol tényleg csak a képzelőerő (és persze a rendelkezésre álló tér) szab határt annak, hogy mit és hogyan helyezünk el.

Bárhová nézünk, izgalmas megoldásokat találunk

Az egyes bútordarabok, miközben látványos – és igen, kaotikusan szép – egységet alkotnak, önmagukban is különlegesek lehetnek. Olyan az eklektikus lakás, akár egy izgalmas múzeum, ahol mindenre egyenként csodálkozhatunk rá.

Itt minden bútornak, kiegészítőnek és dekorációs elemnek története van, mindről tudunk valamit mondani, és mind tökéletesen megállja a helyét ott, ahol a józan lakberendezői ész szerint nem kellene neki. A kreativitás azonban nem cáfol magára: a megszokott szabályrendszeren kívül teremt új és nagyszerű alkotásokat.

Csiszolási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél

Bútorgyártási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél