Hogyan tegyük hangulatosabbá a bútorainkat?

2015-11-25 08:54:15

Egy szoba szükséges tartozékai a különböző bútorok. A szekrények, a székek és a polcok teszik igazán praktikussá és otthonossá az egyes helyiségeket. Sokszor azonban még hangulatosabbá tehetjük az otthonunkat, ha bevetünk néhány praktikát. De mégis milyen lehetőségeink vannak?

Dekortapasz

A dekortapasz (más néven dekorációs ragasztószalag vagy washi tape) egyszerű megoldást kínál az otthonunk színesítéséhez. Ezekhez könnyen hozzájuthatunk az internetes webáruházakban, általában 15–30 mm szélességben és 10-15 m hosszúságban kaphatóak.

Használhatjuk az asztalok, a polcok vagy akár a hűtőszekrény szegélyének díszítésére, így rövid idő alatt vicces gyerekszobát, komoly dolgozószobát, megnyugtató hálószobát és színes konyhát készíthetünk. Nincs is más teendőnk, csak megálmodni a számunkra legszebb otthont, megtalálni a hozzá legtökéletesebb dekortapaszt, majd pillanatok alatt valósággá tenni.

Falmatricák

A falmatrica – mint ahogy a neve is mutatja – egy falra ragasztható matrica. Ezt bárhova elhelyezhetjük, hiszen a csupasz festett falon könnyen megtapad. De ugyanilyen egyszerűen használhatjuk a bútorok díszítéséhez is, a szekrények oldalán, a székeken, de akár az ajtókon is.

A lényege hasonlít a dekortapaszhoz, de ez sokkal alkalmasabb a nagyobb felületek díszítésére. Rengeteg formában és kivitelezésben kapható, ezért válogathatunk, és biztosan megtaláljuk majd a kedvünkre valót.

Egyéb kiegészítők

Ezeken a remek megoldásokon kívül dönthetünk a szebbnél szebb terítők mellett is, amelyek egyedi és varázslatos megjelenést biztosíthatnak a polcoknak, asztaloknak és éjjeliszekrényeknek egyaránt. Ezek között megtalálhatjuk a horgolt, a batikolt vagy egyéb lehetőségeket egyaránt.

Még egyedibbé tehetjük az otthonunkat, ha mi magunk készítjük el a terítőket. Ehhez megannyi ötletet találhatunk az interneten, amelyek csak arra várnak, hogy felfedezzük őket.

Néhány egyszerű trükkel könnyen tehetjük nagyszerűvé a lakásunkat. Ehhez nincs is másra szükség, csak néhány apró praktikára és kreatív ötletre. Válasszuk akármelyik lehetőséget, biztosak lehetünk benne, hogy igazán kellemes hangulatot alakíthatunk ki.

Csiszolási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél

Bútorgyártási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél