Hogyan válasszunk hintaágyat?

2015-09-14 10:54:28

Ki ne akarná még kényelmesebbé, és még komfortosabbá tenni a lakókörnyezetét? A hintaágy tökéletes kiegészítője a kertnek, az erkélynek és a terasznak egyaránt. Emellett remek helyszíne a rövid pihenőknek, az olvasásnak és a remek beszélgetéseknek is. Kicsik és nagyok méltán kedvelt „kiegészítője” a hintaágy, ezért is érdemes beszerezni. Azonban mielőtt a vásárlásra adnánk a fejünket, érdemes átgondolni néhány kérdést. 

Hány férőhelyes?

A hintaágyaknak rengeteg fajtája van, különböző kivitelezésben, eltérő méretben. Éppen ezért a vásárlás előtt fontoljuk meg, hogy hány személyeset szeretnénk. Léteznek egyszemélyes és többszemélyes megoldások egyaránt. Gondoljuk át, hogy egy nagyobbat, vagy inkább több kisebbet szeretnénk-e vásárolni.

Az alapanyag

A hintaágyak elérhetőek fa és fém változatban is. Ha vásárolni szeretnénk, akkor gondoljuk végig, hogy melyik kivitelezés a megfelelőbb számunkra.

A fa sokkal természetesebb hatású, és gyakran jobban illik a kert hangulatához. Azonban sok esetben kevésbé ellenálló az időjárás viszontagságainak, ezért fokozottan ügyelni kell a karbantartására.

A fém vázú hintaágyak ugyan kevésbé természetes hatásúak, de sokkal strapabíróbbak, és ma már megannyi különleges kivitelezésűt találhatunk közöttük.

Az árnyékoló

A különböző hintaágyak között találhatunk árnyékolóval rendelkező darabokat is. Ez fontos lehet, hiszen megvéd a káros napsugárzás ellen, ezért akár nyáron is nyugodtan kihasználhatjuk a hintaágy biztosította kényelmet.

De ha a kert egy árnyékosabb területére szánjuk a hintaágyat, akkor nem szükséges az árnyékolós megoldást választani.

A hintaágy színe

A hintaágyak rengeteg színben kaphatóak. Van, amelyiknek a váza is színes, de főleg az árnyékolók és a párna mintája változtat sokat a megjelenésén. Döntsünk akár a fa, akár a fémvázas megoldás mellett, ne feledkezzünk meg a megfelelő szín kiválasztásáról se.

Az elhelyezés

A hintaágy vásárlását nagy mértékben befolyásolhatja annak elhelyezése.

Ha a kertbe helyezzük el, ahol ki van téve az időjárás változékonyságának, akkor igyekezzünk minél tartósabb és ellenállóbb változatot keresni.

Ha az erkélyre vagy a teraszra szánjuk, akkor kevésbé kell odafigyelnünk az ellenállóságra, ezért nagyobb hangsúlyt fektethetünk a megjelenésre és a különböző kivitelezési megoldásokra.

Csiszolási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél

Bútorgyártási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél