Idén nem jutsz el nyaralni? Teremts vakáció hangulatot a lakásban!

2016-05-03 11:48:11

Jön a legmelegebb évszak és egyelőre úgy néz ki, hogy idén is hőségre számíthatunk. Amennyiben te is azok közé tartozol, akik idén nem tudnak hosszabb időre üdülni menni, vagy éppenséggel már télen kifogytál a szabadnapok többségéből, akkor bizony nem árt felkészülni. 

 

 

Amennyiben olyan szerencsés vagy, hogy kertes házban laksz, sőt talán medencéd is van, akkor nem nagy kihívás az otthoni üdülés, de bizony a belvárosban sem kell lemondanod a felfrissülésről! Segítünk, hogy otthonod kényelmében is élvezhesd a kikapcsolódás örömeit és a hétvégék után feltöltődve kezdhess neki a hétnek.

Gondold csak végig mit eszedbe a nyárról? Vidámság, meleg és lágy színek, amik szinte a napsütéssel együtt simogatják az arcunkat. Jól esik egy kis frissítő, a virágokat már nem csak bent, hanem a balkonon vagy teraszon is tárolhatod. Ha pedig virágok, akkor romantika, aminek ábrázolásához arra sincs szükség, hogy az egész házat átvariáld, hiszen már néhány kiegészítő feldobhatja a szobákat.

 

 

A rekkenő hőség csak a strandon jó, négy fal között kevésbé, úgyhogy amivel első körben fel kell készülnöd, az bizony a sötétítés és a légkondicionálás. Amennyiben nincs légkondid, egy ventilátor is megteszi, de ebben az esetben mindenképp szerezz be valamilyen árnyékolót, amivel eltakarod az ablakokat. A szellőztetést pedig lehetőleg sötétedés utánra időzítsd!

Nem világmegváltó ötlet, de az igazi nyári dekoráció egy csokor virág az asztalon. A lakásban amúgy is szeretjük a növényeket, színeket hoznak a szürke hétköznapokba. Ha problémát okozna, hogy a virágok hamar elhervadnak, akkor szerezz be más virágos vagy beach hangulatú kiegészítőket. Akár egy kis pihenősarkot is berendezhetsz az erkélyen, ahol mértéktartó pancsolásra is sor kerülhet, mondjuk egy széles lavór vagy babakád bevetésével.

Amennyiben ez a stílus tőled távol áll, van esély a visszafogott, romantikus vonal képviselésére is! Megtestesítheti egy-két szép mécsestartó, néhány szép kép, egy takaró, egy váza, szinte bármi, lényeg az, hogy örömet okozzon. Képzeld csak el, ha lemegy a nap, milyen jó lesz kedveseddel rögtönzött pikniket rendezni a tetőn, az erkélyen vagy akár a hűs lakásban, ahol finom falatokat fogyasztva, gyertyafényben tölthetitek együtt az időt, mint egy mini vakáción.

Amennyiben a vízpartot hiányolod a legjobban, de csak a fürdőszoba nyújthat felfrissülést, akkor sincs minden veszve! A tenger ihlette kiegészítőkből nincs hiány egyik bolt polcain sem, így könnyen előidézheted a part hangulatát: néhány dekor kagyló, trópusi gyümölcsös tusolózselé és akár egy új zuhanyfüggöny is felvidíthat és segíthet ellazulni.

Az extra felfrissülés érdekében már viszonylag olcsón beszerezhetsz olyan zuhanyfejet, amin állíthatod a vízsugár erősségét, vagy ami masszázs funkcióval is rendelkezik. Jobb híján egy ilyen nagyon sokat dobhat az otthoni wellnessen és nem utolsó sorban akár spórolhatsz is vele, ha ügyesen állítod be.

Reméljük, hogy mindenki megtalálja azt a tippet a négy közül, amely feldobja lakását vagy az egyik helyiséget és nem szomorodik el attól, hogy idén otthon tölti a nyarat.

Csiszolási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél

Bútorgyártási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél