Instant tippek, amikkel felturbózhatod a konyhát

2017-02-01 12:56:30

Be kell valljuk, hogy az instant jelző olykor túlzás lehet, de azt is megígérhetjük, hogy fél napos programnál mindegyik rövidebb idő alatt kivitelezhető, a munka végeztével ráadásul biztosan nagyon elégedett leszel a végeredménnyel. Vágj bele a következő hétvégén és frissítsd fel a konyhád arculatát te magad!

 

 

 1. A konyhában nem érzik túl jól magukat a klasszikus szobanövények. Ha mégis zöldre vágysz, tarts fűszernövényeket, amik szépek és hasznosak is egyben.   
 2. Az egyik legegyszerűbb és mindenféle kreativitást nélkülöző lehetőség az, ha lecseréled az evőeszköz és tányérkészletedet. Vegyél egy összeillő, vagy éppen teljesen bohókás szettet. Nagy különbség van egy antik és egy letisztult, modern készlet között.   
 3. Teljes szekrénycsere helyett kapd le a fogantyúkat és váltsd le csak azokat. Ügyes és elég látványos választás esetén az egész helyiség hangulatát megváltoztathatja ez a kis beavatkozás.   
 4. Tavasszal és nyáron a festést akár egy délután alatt elvégezheted. Elég csak a konyha egyik falát díszítened, ezzel nem szűkíted a teret, viszont máris jobban mutat a helyiség.   
 5. Ha kevés a helyed, de szükség volna némi pakoló felületre, rögzíts a falra egy fém rudat, amin akasztók segítségével a bögréket és a konyhai eszközöket is tarthatod.   
 6. A konyhában kevesebb lehetőség van a dekorálásra, mint a lakás többi részében, de néhány szép üvegcse, színes dobozok vagy különféle formájú alapanyagokkal megtöltött befőttesüvegek díszíthetik a teret és nem is hatnak olyan idegenül, mintha egy festményt akasztanál a tűzhely mögötti falra.    
 7. Ugyanakkor nem kell szégyenlősnek lenni, ez a te otthonod! Ha neked úgy tetszik, tegyél képet a falra, állíts vázát az asztal közepére és érezd úgy, hogy a privát kis kastélyod a konyhád.   
 8. Szintén könnyen és aránylag olcsón cserélheted le a drapériákat. Vegyél új abroszt, konyharuhákat, és ha párnák vannak a székeken, húzd újra azokat is. Legyen hétköznapi vagy ünnepi az alkalom, a konyhát könnyen hozzáöltöztetheted.   
 9. A gyertyák mindig és mindenhol jó megoldásként szolgálnak, ha olcsó és gyors dekorációra van szükség. Külön igaz ez akkor, ha az étkezőasztal is a konyhában van. A hosszú szálú gyertyákat érdemes klasszikus gyertyatartóba tenni, de a vastagabb és egyben rövidebb fajtákat akár tálba is rendezheted.    
 10. Kreativitás ide vagy oda, néha jó a készen kapott dolgokra támaszkodni. Ütős dekorációs elem esetében ennek megtestesítői a falmatricák. Online már fillérekért rendelhetsz ilyet, a választási lehetőségek száma pedig végtelen, csak győzz dönteni.

Csiszolási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél

Bútorgyártási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél