Kényelem felsőfokon

2015-10-28 08:52:53

Ki ne akarna teljes kényelemben filmet nézni, olvasni vagy pihenni? Erre nyújt nagyszerű lehetőséget a babzsákfotel, ami bármelyik lakásnak remek kiegészítője. Ez a bútor kicsiknek és nagyoknak egyaránt jó választás, hiszen nemcsak könnyen formálható, de igazán egészséges megoldás is egyben.

A babzsákfotel sokak számára kedvelt kiegészítő, hiszen rendkívül könnyen alakítható és nagyon kényelmes darab. Ezért a kialakítása után nem sokkal már igen nagy népszerűségre tett szert, hiszen hamar felismerték a benne rejlő lehetőségeket. Lássuk most, mit kell tudni erről a nagyszerű ülőalkalmatosságról.

A kezdet

A babzsákfotel története Észak-Olaszországban kezdődött, ahol három építész fejlesztette ki ezt a különleges megoldást. A munkájuk során létre akartak hozni egy emberi testhez alkalmazkodó és könnyű fotelt. Hosszas gondolkozás és próbálkozás után végül a természetet hívták segítségül. A gesztenyefalevéllel töltött matracok rendkívül kényelmesnek bizonyultak, azonban a bomlásnak induló anyag káros volt a szervezetre. Ezt követően tehát már tudták mit szeretnének, csak a megfelelő megoldást kellett megtalálniuk. Végül rátaláltak az építkezés során hő- és hangszigetelésre használt polisztirol granulátumra, ami tökéletesen működött. Ez idővel egyre több ember figyelmét keltette fel, és rövidesen igen nagy népszerűségre tett szert.

Az egészséges bútor

A babzsákfotelek nyújtotta kényelem könnyen megnyugtatja az embert, így a mindennapos stressz vagy nyugtalanság gyorsan semmivé válik.

Emellett a fizikai állapotunkra is jó hatással van. A fotel tökéletesen illeszkedik a testhez, ezért kényelmes helyzetet biztosít a vállak, a gerinc és a nyak számára. Ennek köszönhetően a munka, az olvasás vagy a pihenés közben a legkényelmesebb helyzetet vehetjük fel, amely igen pozitív hatással lesz a teljes testünkre.

Hogyan válasszunk fotelt?

A különleges múltra visszatekintő babzsákoknak ma már megannyi fajtája létezik, ezért a vásárlás előtt érdemes alaposan mérlegelni. A legfontosabb átgondolandó kérdések, hogy

  • szeretnénk-e kültéren is használni a fotelt,
  • mekkora méretűre és milyen kialakításúra van szükségünk,
  • milyen huzatanyag a legszimpatikusabb, és
  • igényt tartunk-e belső huzatra is.

Ha már minden kérdésre tudjuk a választ, akkor bátran keresgélhetünk a különböző lehetőségek között, hiszen biztos megtaláljuk a lakásunk stílusához és színéhez legjobban illő modellt.

Csiszolási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél

Bútorgyártási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél