Lakásdekoráció a megmaradt boros- és pezsgősüvegekből? Igen!

2017-02-01 12:29:11

Az ünnepek után bizonyára a te otthonodban is kallódik még néhány kiürült boros- vagy pezsgősüveg. Amennyiben lusta vagy visszaváltani őket, vagy csak szereted a kreatív kihívásokat, készíts belőlük elegáns lakásdekorációt egyszerűen.

 

 

Cseles gyertyatartó

Egyszerű, de nagyon látványos megoldás, talán egyedül az üveg elvágása az, amelyet a legtöbben nem ismernek, de az sem ördöngösség.

Fontos, hogy a biztonság kedvéért kesztyűben csináld, nehogy elvágd a kezed! Mindössze egy spárgára lesz szükséged és egy kis hideg vízre: a spárgát hurkold rá az üvegre, mozgasd rajta minél gyorsabban, így az üveg körben egy csíkban felforrósodik a súrlódástól. Amikor úgy érzed, hogy sikerült eléggé felmelegítened, gyorsan mártsd bele a vízbe! Ha a megérzésed helyes volt és eléggé felforrósítottad, az üveg szép, egyenletes csíkban fog elrepedni.

A felhasználandó felét megcsiszolhatod kicsit, hogy később se okozzon balesetet, de azért ezt nem érdemes, mert valószínűleg nem fogod sűrűn fogdosni. Az extra biztonság érdekében esetleg le is ragaszthatod valamilyen impozáns ragasztó- vagy szigetelő szalaggal.

Ezt követően már csak a gyertyát kell alátenned és kész is vagy! Az üveg formájával és színével érdemes kísérletezni, készíthetsz többet is, együtt sokkal jobban mutatnak!

 

 

Tündérfények palackba zárva

Ennél nem létezik egyszerűbb otthon is elkészíthető dekoráció, ami ráadásul elképesztő hangulatot áraszt. Néhányszáz forintért bármelyik szupermarketben beszerezhetsz olyan fényfüzért, ami akkumulátorral működik, így az áramforrással sem kell bajlódni, bárhová helyezheted az elkészült dísztárgyakat.

Nincs más dolgod, mint a kiürült palackokról leáztatni a címkét és amennyire csak tudod, egyenletesen beletömködni a füzért. Törekedj arra, hogy lehetőleg mindenhova egyforma arányban jusson a világítótestekből, így lesz szép a hatás. A földre helyezve, az asztalon vagy akár az ablakban is nagyon szép lehet.

 

 

Spárgázd be

Nagyon szép színes, dekoratív üvegeket készíthetsz üres üvegeidből spárga felhasználásával. Ehhez a színes vagy natúr spárgán kívül decoupage ragasztóra lesz szükséged, az elkészítés pedig igen egyszerű: kend be a ragasztóval az üveget (érdemes 2-3 centinként haladni, mert a ragasztó hamar szárad), és tekerd körbe a madzagot az üveg felületén. Ha az egészet befedted, hagyd megszáradni, majd száradás után az egészet kend át még egyszer ragasztóval – ez segít majd, hogy tartós legyen a dekoráció!

Végezetül készíthetsz rá extra díszítőelemeket is, de önmagukban is szépen mutatnak majd. Kipróbálod?

 

 

 

Csiszolási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél

Bútorgyártási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél