Lakberendezés modern módra

2015-09-03 08:43:01

Egyre többen vannak, akik lakásukat nem a "hagyományos" módon akarják berendezni – valami letisztultabb, modernebb, frissebb stílusra vágynak, miközben nem akarják a minimál stílus néha puritán megoldásait alkalmazni.

A modern stílus valamivel melegebb, otthonosabb érzést kölcsönözhet egy lakásnak, mint a minimál. Választási lehetőségeink kibővülnek, kreatívan választhatunk bútorokat és kiegészítőket, hiszen nem kell odafigyelnünk arra, hogy minden egyes darab pontosan illeszkedjen az egy kiválasztott stílushoz.

Ehelyett elég az összképet néznünk, amelyet azonban változatosan alakíthatunk ki. A modern stílusban jól megférnek egymással a szögletes és ívelt formák, a különféle színösszeállítások, a természetes és mesterséges anyagok.

A minimál stílusú kiegészítők remekül festhetnek a fából készült szekrények, asztalok mellett, a fém, az üveg és a kő tökéletes kontrasztokat adhat. Persze, ha nem egy kész lakást rendezünk be, már érdemes a tervezést jó előre megkezdeni – hogy aztán a berendezéskor is kedvünk szerint válogathassunk.

A modern stílus esetében jellemzőbbek a meleg fények – míg a minimálnál a hideggel a már említett puritánságot remekül hangsúlyozhatjuk, kiegészíthetjük, addig a modern stílus esetében éppen hogy hívogatóbbá tehetjük a lakást azzal, hogy a sok a természetes anyagok és íves formák mellé meleg színű világítást választunk.

Nem csak a nagy, a kisebb lakások esetében is kreatívan alkalmazhatjuk a stílust, szinte megkötések nélkül – gazdagon bánhatunk a kreatív dekorációkkal, és jól tesszük, ha virágokat, szobanövényeket is választunk, amelyek a modern, mesterséges anyagokat és kemény formákat ellenpontozzák.

Mindezekkel együtt figyeljünk arra, hogy ne zsúfoljuk túl a lakást: ebben az esetben is érvényes az örök szabály, a kevesebb néha több. Néhány ízlésesen és körültekintően megválasztott bútor és dekorelem sokkal hatásosabb lehet – és kellemesebb élettér létrehozásához vezet – mintha válogatás nélkül tömnénk tele a rendelkezésre álló helyet.

Csiszolási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél

Bútorgyártási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél