Lakberendezési tippek kis lakásokhoz

2016-05-26 15:55:43

A hatalmas terek berendezéséhez sem árt némi jó ízlés, de aprócska lakások esetében ez halmozottan igaz. Éppen ezért adunk néhány tippet, amivel akár egy mini garzont is egyszerűen és stílusosan rendezhetsz be.

 

 

Kis alapterületen óriási kihívás minden szükséges életterületet kialakítani, de egyáltalán nem lehetetlen, mindössze egy kis kreativitás kell hozzá. A fürdőszoba és a konyha valószínűleg fix, de a további helyiségek kérdése még megoldásra vár. Mivel egy ekkora lakásban valószínűleg egyedül, de maximum másodmagaddal élsz majd együtt, így a kiindulópont legyen az, hogy a bútorokból nem kell nagyot venni.

A megalománia jelentős tényező a modern társadalmakban, de egy közepes ágyban is épp olyan jól lehet aludni, mint egy king size méretűben, sőt akár egy kinyitható kanapé is kiválthatja a fekhelyet. Ha mégis inkább az ágyra szavazol, érdemes azt leválasztani. Erre azonban sokszor nincs lehetőség külön fallal, ilyenkor az ágy végébe állított könyvespolc vagy kanapé is szolgálhat térelválasztóként.

Amennyiben a kanapét egy dohányzóasztallal és egy szőnyeg-állólámpa kombinációval társítod, máris elláttad a nappali funkcióját. Étkezőben viszont sajnos nem érdemes gondolkozni, de egy lenyitható asztalkának és két széknek biztosan tudsz helyet szorítani, így az étkezéseknek is meglesz a maga helye. Vigasztaljon az, hogy a több fős családi összejöveteleket valószínűleg úgysem te fogod tartani.

Kis lakások esetében a másik nagy probléma a tárolók kialakítása. Mivel széltében szinte kizárt, így érdemes felfelé terjeszkedni és a legfontosabb dolgokon kívül mindent elpakolni, hiszen apró területen egyetlen elöl hagyott pulcsi vagy táska is rendetlenségnek tűnhet. Nagy belmagasság esetén érdemes lehet elgondolkodni a galérián is, bár ezt sokan ormótlannak tartják, de nagyon praktikus megoldása a pakolásnak, hiszen így nem a hasznos területekből kell elvenni. Plusz pont a galéria javára, hogy ötletes hangulatvilágítást is építtethetsz bele, ezzel még egy legyet lecsapva és a világítótestek helyét is megspórolva.

Amennyiben a fentieket sikerül megoldani, már csak a dekoráció marad hátra. Kis területeken a legokosabb megoldás a tükrök felszerelése, amiket aztán más funkcióban is használhatsz. Tekerj rá fényfüzért, a csillogás kedvéért, ha van kerete, tűzködj bele képeket, amennyiben pedig egy teljesen sima darabbal állsz szemben, rakd egy látványos képkeretbe, hogy még szebb és feltűnőbb lehessen, jól fog kinézni meglátod!

Akármilyen pici helyre is költözöl, tippjeinkkel kialakíthatod a megfelelő életkörülményeket, így lakás helyett, hamarosan az otthonodnak hívhatod.

Csiszolási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél

Bútorgyártási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél