Tapéta a falak újragondolásához

2017-03-28 13:38:31

Ha nagyon unod, hogy az egyszínű falakat nézed minden nap, és semmi változatosság nincs bennük, érdemes elgondolkozni azon, hogy válassz egy olyan tapétát akár csak az egyik falra, amely feldobja a szoba hangulatát is.

 

 

A tapéták választéka igen széles, mind az anyaguk, mind pedig a színük és mintájuk tekintetében, nem utolsósorban pedig a funkciójuk terén. Az alapozó tapéta, a makulatúrának is nevezett sima, olcsó papír az egyenetlen falfelületek és a mennyezet beborítására szolgál, mielőtt lefestenéd azt, illetve letapétáznád.

A papír- vagy PVC-alapra ragasztott műszálas, pamut- vagy selyemszálakat tartalmazó, dombornyomású tapéta, mely szövetet utánzó, bársonyos tapintású felületet ad, eredetileg a bársony falikárpitok utánzására szolgál.

Extra tipp: A dombornyomású tapéták jól elrejtik a rossz minőségű vakolatot.

Tapéták ma végtelen variációban állnak rendelkezésre, mindenki könnyedén megtalálhatja az ízlésének megfelelőt és azt a mintát, színt, mely a lakás lakberendezési stílusába tökéletesen passzol. Kísérletezni érdemes bátran, egy fal is gyökeresen megváltoztathatja az enteriőrt - ha ráun az ember viszonylag kevés macerával újratapétázható a fal - és máris megvan az új hangulat.

Tapétával burkolható bútor, szekrény kívül belül, egy beugró, konyha és fürdőszoba is, a lehetőségek tényleg soha nem érnek véget.

 

 

A függőleges, sápadtarany csíkozású tapétákkal szinte kézzel festett hatást kelthetsz a nyers, matt terrakotta vagy vörös, vakolatszerű alapon. A kifinomult minta finoman csillámlóvá teszi a falat, ha azonban egy lépést hátrálsz, a tapéta már homogénnek hat.

A lágy, nyárias narancs- és aranyszín jól mutat a kisebb konyhában, és a falak közé varázsolja a napfény melegét, a hosszú, balzsamos nyáresték hangulatát.

Annak érdekében, hogy ne legyen egysíkú a tapétázott fal sem, bátran használj képeket, tükröket dekorációként. Egészen különleges hatást érhetsz majd el velük.

 

 

Mindegy mely helyet választod a különleges falnak, a lényeg az, hogy attól még hogy megtörje az egyszínű felületet, feladata, hogy stílusában passzoljon a szoba többi berendezéséhez.

A tapéták nem mindennapi színt vihetnek a mindennapjaidba, legyen szó csak egy vékony csíknyi darabról a konyhában, vagy egy impozáns falról a nappaliban.  

Csiszolási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél

Bútorgyártási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél