Természetes anyagok használata? Igen!

2017-01-04 11:52:32

Ahhoz, hogy nyugalmat árasztó harmóniát érhessünk el a lakás berendezésében, érdemes természetes anyagokat használni. Ezek ma már épp olyan divatosak, mint a jóval művibb magasfényű társaik

 

 

Szőnyeg helyett bambusz parketta

Egy helyiség arculatát leginkább a nagy felületek határozzák meg. A szoba megtervezését éppen ezért érdemes a padlóval kezdeni. A szőnyeg, a parketta klasszikus darabok és igazán könnyű tisztán tartani őket, de ha valami eredetibbre vágysz, akkor ajánljuk a bambusz padlót. Ez a természetes alapanyag igencsak ellenálló, jól bírja a napfényt és az egyéb külső hatásokat is. Természetesen ezen is jól mutat egy-egy kisebb, hosszú szálú szőnyeg is.

Az üreges felépítésű, hajlékony anyagot, rugalmasságának köszönhetően nagyon sok helyen felhasználhatod. Készíthető belőle lámpa, de teherbírásának köszönhetően, akár szobabútor is.

Természetesség a falakon is

A trendkövetők számára bátran ajánljuk a természetes anyagok használatát is a falakon. A rusztikus fa és kő falburkolatoknak köszönhetően a szoba olyan lehet, mintha katalógusban szerepelne. Ezekkel az anyagokkal azonban vigyázni kell, csak nagyobb terekben ajánlott a használatuk, hiszen itt fejtik ki leginkább hatásukat, kisebb területen barlang érzetét kelthetik.

Parafa bútorok

A parafa egy puha, laza szerkezetű anyag, a paratölgy lefejtett kérgéből készül. Használhatjuk otthonunkban lámpák borításához, vázákhoz, vagy akár padlóburkolatként is. A megszokott bútorok mellett egyedülállóvá varázsolja a lakást.

Tíkfa, amelyre nem is gondolnánk

A tíkfát elsősorban kerti bútorok készítésére használják, ezért sokan figyelmen kívül hagyják, hogy mennyire különleges kiegészítője lehet egy szobának. Számtalan felhasználása lehetséges. Szerezz be saláta tálat vagy beltéri étkezőasztalt, de padlóburkolatként használva is meglepő hatást kölcsönözhet a helyiségeknek.

Ha igazán kivételes hatást szeretnél elérni a lakásodban, érdemes ötvözni ezeket az anyagokat és jól megfontolni, hogy melyeket használod a berendezés kiválasztásánál. Mindegyik jó választásnak bizonyulhat, főleg, ha egyedi kivitelben készül!

Fordulj segítségért hozzánk bizalommal!

Csiszolási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél

Bútorgyártási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél