Tökéletes megvilágítás

2015-10-16 17:38:02

Egy lakást csakis a megfelelő bútorok és kiegészítők tehetnek otthonossá. Ezeknek a – sok esetben nem is annyira – apróságoknak köszönhetően lesz egyedi és szeretnivaló minden otthon. Azonban nemcsak az ágy, az ülőgarnitúra és a szekrények fontosak. Éppen ugyanennyire hangsúlyos a tökéletes megvilágítás is, azaz a megfelelő lámpa kiválasztása. Na de hogyan találjuk meg a legideálisabbat? Nincs más dolgunk, mint válaszolni néhány egyszerű kérdésre.

Kinek?

Érdemes a legegyszerűbb kérdéssel kezdeni. A legkönnyebben azt dönthetjük el, hogy kinek van szüksége a lámpára. Egy személynek vagy az egész családnak? Gyereknek vagy felnőttnek?

Ha az egész családnak szánjuk a lámpát, akkor érdemes nagyobbat vásárolni és valamilyen egyszerű lehetőséget választani. Azonban ha csak egy főnek, akkor lehet, hogy elég egy kisebb, és egyénre szabottabb típusú.

Mihez?

Másfajta lámpát kell vásárolnunk, ha egy egész szobát szeretnénk bevilágítani, és mást ha csak olvasáshoz akarjuk használni. Ez alapján pedig könnyen meghatározhatjuk a szükséges méretét.

Minél nagyobb szobát szeretnénk bevilágítani, annál nagyobb lámpa mellett érdemes dönteni. Ezek között találhatunk egy vagy több égős változatot is, amelyek a plafonra szerelve tökéletes megvilágításba helyezik a teljes helyiséget. Olvasáshoz vagy munkához azonban elég egy kisebb megoldás is, amelyet egyszerűen az asztalra helyezve használhatunk.

Hova?

Fontos kérdés, hogy melyik szobába szánjuk a lámpát, hiszen ez is befolyásolhatja a megfelelő kiválasztását.

A nappaliba érdemesebb a nagyobb mellett dönteni, a hálószobába pedig színesebb és egyedibb kialakítást keresni. A fürdőszobába szintén alkalmasak a díszesebb típusok, de a konyhába érdemesebb az egyszerűbb darabokat beszerezni.

Szintén az adott helyiség határozza meg a kiválasztandó lámpa színét és mintáját. A harmonikus kialakításhoz elengedhetetlen, hogy ez passzoljon a már meglévő bútorok kialakításához.

Milyet?

Ha már eldöntöttük, hogy kinek, mihez és melyik szobába kell a lámpa, akkor már több fontos dolgot is tisztáztunk. Tudjuk, hogy mekkorát és milyen kialakításút szeretnénk, valamint nagyjából eldöntöttük, hogy milyen színűre és mintájúra van szükségünk.

Ezt követően még érdemes tisztáznunk, hogy milyen fajtára vágyunk. Ugyanis kedvünkre választhatunk a plafonra szerelhető, az álló-, az asztali- vagy a design lámpák közül.

Ezt követően nincs más dolgunk hátra, mint a vásárlás. A nagyszerű lámpa kiválasztása tökéletes megvilágításba helyezi az egyes szobákat, és az egész lakást egyaránt.

Csiszolási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél

Bútorgyártási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél