Tükröm, tükröm, mondd meg nékem...

2016-02-08 16:56:38

Avagy miben nézzük önmagunkat

Egy lakás berendezésénél, dekorálásánál általában lefoglalnak minket a színek, a formák, a méretek, minden energiánk rámegy a bútorok, textíliák, elektronikai eszközök beszerzésére, s ahogy kész vagyunk, szinte el is feledkezünk az apróságokról örömünkben (na meg persze kimerültségünkben). Fontossági listánk utolsó helyeinek valamelyikén szerepelnek a tükrök is. Pedig ezek az egyszerű tárgyak könnyedén változtatni tudnak a helyiség hangulatán, na meg persze az összképen, szerencsénkre az esetek többségében pozitívan.

Mielőtt azonban elrohannánk a legközelebbi lakberendezési boltba, két dolgon érdemes elméláznunk:

1. Hova kerüljön?

Egy jól elhelyezett tükör maga a tökéletes optikai tuning. Ha apró lakásunk van, ez legyen az egyes számú trükk a tarsolyunkban, persze a világos falszínek mellett.

A Feng Shui-ban is fontos szerepe van a tükröknek, na meg persze az elhelyezésüknek. A legfontosabb szabályok közé tartozik a hálószoba-tabu, tehát, hogy abban a helyiségben, amelyben alszunk, semmiképp ne legyen tükör, ez ugyanis a párkapcsolatunkra és az egészségünkre is kihathat. Folyosókra, nappalikba és egyéb helyiségekbe azonban szabad, sőt érdemes is tennünk egyet, az alapelv talán az, hogy mindig a jót tükrözze, a természetet, az ételt, a vízt, mivel a tükör minden energiát megdupláz.

2. Hogy nézzen ki?

A tükör egyik legjobb tulajdonsága, hogy semleges alaptermészete számtalan variációt hordoz magában, így rengeteg stílusút és formájút találhatunk a boltokban.

A bolhapiacokon, garázsvásárokban is érdemes körülnéznünk, az ilyen helyeken ugyanis igazi kincsekre lelhetünk. Sok olyan antik darab kerül eladásra hozományokból, családoktól, amelyek az eladónak már nem jelentenek sokat, a mi lakásunknak azonban a tökéletes, új díszei lehetnek. 

Annyi biztos, hogy akár letisztultságra, akár valami különlegesre vágyunk, egy szép tükörrel megvalósíthatjuk ezen álmainkat, közben pedig még magunkat is megnézhetjük benne.

Csiszolási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél

Bútorgyártási technológia fejlesztése a Gamper KFT-nél