Milyen bútorral ékesítsük a kertet?

Egy kert önmagában bármilyen gyönyörű is, sokszor rászorul arra, hogy különféle kerti bútorokkal gazdagítsuk. Céljuk nem csak az, hogy szebb legyen az udvar, hanem az is, hogy tartalmasan és kényelmesen tölthessük ott időnket.

A kerti bútorok között rendkívül széles a választék, így még mielőtt nekiindulnánk a vásárlásnak, érdemes pontosan tisztáznunk, mire van szükségünk – és persze milyen lehetőségeink vannak. Az ötletszerű vásárlás alkalomadtán oda vezethet, hogy a bútorokat nem tudjuk megfelelően elrendezni, vagy éppen kimerítjük a keretünket úgy, hogy a felét sem szereztük meg annak, amivel feldobni terveztük az idei nyár grillezéseit.

Hová üljünk, hol együnk?

A nyilvánvaló választás persze az asztal, szék – már itt arra kell gondolnunk, hogy mire akarjuk majd használni. A medence melletti üldögéléshez két kényelmesebb, öblösebb ülőalkalmatosság tökéletesen megfelel, egy komolyabb kertipartihoz azonban már több erre alkalmas széket kell beszereznünk. Nem hátrány az sem, ha például összecsukható darabokat vásárolunk – hely hiányában így amikor nincs használva, könnyen elpakolhatjuk a bútorokat, s a kert sem lesz olyan zsúfolt.

A fabútorok általában rendkívül esztétikusak, és természetesen illeszkednek környezetükbe. Tartsuk azonban észben, hogy ezeket a későbbiekben karban is kell tartani, megóvni a természettől. Érdemes megbizonyosodnunk a vásárlás előtt arról, hogy a felületeket megfelelően kezelték, és így időtálló darabokkal gazdagodunk. Könnyelműségünk oda vezethet, hogy egy-két év múlva ismét indulhatunk új kertibútort venni a korhadt régi helyett.

Fény éjjel, fény nappal

Ne feledkezzünk meg a kiegészítőkről sem! Mind esztétika, mind hasznosság terén kiváló világítótesteket vagy akár fáklyákat választhatunk – attól függően, melyik illeszkedik a kert stílusához. A nappali fényviszonyokat pedig napernyővel vagy valamilyen komolyabb szerkezettel alakíthatjuk: egy tetővel ellátott sörpad például sokszor a legideálisabb, kényelmes és praktikus, bár helyigényes megoldás.

A legfontosabb, hogy előre tervezzünk – persze nem tilos szigorúan az impulzusvásárlás, de ha kész tervekkel indulunk el felszerelni a kertet, akkor juthatunk a legkielégítőbb eredményre.

<< vissza